prima skinka

satte mig vid datorn för att skriva klart engelskan och de gick inte alls kan man säga. så därför tänkte jag skriva här om tidigare händelser.

jag har lärt mig en läxa, en svidande läxa. moster sa "är huvet dumt får kroppen lida". yes. jo de var som så att jag skulle skala potatis (=klyftpotatis) till maten och då tänkte jag så fiffigt att om jag lägger potatisarna i varmt vatten så borde dom bli snabbt klara sen? så jag kokar vatten och när de är klart så tar jag bort kastrullen från spisen. jag lägger i en potatis och sedan en till, för att sedan se att jag inte skalat dom än. så jag kör ner handen och greppar efter potatisen. aj. handen flyger upp och sen blir de lite viftande och hoppande. aj.

i söndags var de sista seriematchen för i år. jag blev lite sur för bänkpositionen men de va bara å gilla läget. och charlotte va fem mål bakom sanna och de tänkte vi ändra på, men de va inte lätt när vi inte fick spela tillsammans. hurochän vi vann med fina 1-6, sanna 4, jessica och jag.

Månkarbo- 10 matcher   8 mål   1 gult   1 rött  (14 matcher 27 mål)
Ullfors- 18 matcher   5 mål                             (18 matcher 62 mål)
sammanlagt- 28 matcher  13 mål  1 gult  1 rött  (32 matcher 89 mål) 

/fesa


skinande rent

sist jag städade mitt rum ordentligt var i juli lagom till millas födelsedag. och då städade jag mitt rum för att nathalie skulle komma, och när hon kommer då vill man ju ha det fint. sen dess så har jag som mest dammsugit någon gång ibland. så idag har jag varit riktigt duktig! jag har dammat, slängt saker (tyvärr så kunde jag inte slänga läx-högen), dammsugit, bäddat sängen och skurat golvet.

recept på städmedel:
1 hink
1 trasa
lite såpa
lite diskmedel
lite fönsterputs
lite fettlösare
allrengöring

blanda och tillsätt sedan hett vatten.

charlotte har en ipod på sin blogg och de gjorde mig avundsjuk så nu har jag skaffat en å! jossan hjälpte mig med de va. observera att jag på den har en video real madrid-barcelona 2-6 ;)

/fesa

el primer gol

de är inte lätt att göra ett arbeta om messi och jag ska tala om varför. skriver lite, läser lite och sen hamnar jag på youtube. efter en kvart på youtube börjar jag om, skriver lite, läser lite och sen youtube igen. man kan inte se för mkt messi. jag sökte efter messis första mål för barcelona men hittade inte, hmm. sen kom jag på att söka på spanska kanske skulle gå bättre och de gjorde de också, el primer gol de messi.

/fesa


messi <3

ser ni killen där uppe med röd/blå randig tröja? mm han gjorde två mål igår, två snygga mål. 5-2 blev det när atletico madrid fick däng. ibra, keita och dani gjorde också mål även dom snygga men messi gjorde två snygga.

idag, söndag, fick jag äran att måla hästarnas utebox, jag älskar att kladda med färg och pensel. jag var inte ensam, där fanns även mammahäst och föl. mammahäst kom, jag vände mig och kolla på den, mammahäst kolla tillbaka rakt in i mina ögon och sen lyfter mammahäst på svansen och bajsar. skulle tippa på att de är mammahästs sätt att säga tack. sen bet fölet mig också, mammahäst sa säkert åt den att säga tack också.

de blev två inlägg idag
tierp-månkarbo, kolla eller inte kolla?
/fesa


"ketchup är inte vegetariskt"

har glömt skriva några saker från igår, lördag.

jag och mor bestämde oss för att laga vegetariskt i form av en linsgryta, i den var de bland annat krossade tomater och jag tyckte den såg lite ledsen ut så jag hade i ketchup (felix tomatketchup med mindre socker och mer tomat) när inte mamma såg. och de blev så mkt bättre då så då tänkte jag en gång till! den här gången säger jag:
- de vore susen med lite ketchup!
- nej!! de kan du inte ha i! de är inte vegetariskt!
- nehe, är de kött i ketchup eller vadå? de är ju redan tomater i?
- nej men de går inte de är socker vettu.

okej mamma du bestämmer.

och sen igår också, åter till matchen så tänkte jag bara säga att jag nickade, två gånger, med pannan plus att dom kom dit jag ville.

till emma a: gå in på blogg.se uppe till höger är det en grön ruta, som det står "skapa din egen blogg".
/fesa


charlotte är kung :)

Dagens blogg kommer bestå av lite emma s, lite emma a, lite sara m.

Emma s får nicka många gånger under en match och idag berätta hon för laget att hon får en liten hjärnskakning efter varje nick, så att laget skulle veta varför hon var lite vimsig ibland. okej emma då vet vi.

Sara s tar upp att om man glömmer sport-top när man spelar fotboll så kan man tejpa, men vilken tejp funkar bäst? inte el-tejp den lär göra ont. milla röstar på  tyg-tejp och då säger sara m:
- men tänk om man blir svettig då...
ja tänk OM man blir svettig när man spelar fotboll. sara förnekar att hon sa om och består att hon sa när, men 12 personer kan inte höra så mkt fel.

efter dessa två uttalanden av emma s och sara m så beslutar vi att alla ska skriva de på sin bloggar och då säger emma a:
- jag ska skaffa en blogg bara för att skriva om de.

I övrigt så vann vi den matchen (enköping) med 4-2. sanna 2, charlotte 2. sanna gav mig en fläskläpp och charlotte och jag lekte. imorn möter vi tierp men den matchen missar jag i och med att jag fick mitt livs första röda kort sist mot gimo (efter matchen)

bio och barca ikväll
/fesa


jahaja

idag så fick jag bevis på de vi länge har kunnat konstatera. mitt hår är slitet, ända från roten vilket betyder att jag lär raka av det för att kunna bygga en ny bra grund men de ligger inte på kartan att göra de så de betyder att mitt hår kommer vara och är slitit helt enkelt- för all evighet säkerligen. aja klippning imorn eller på fredag eller nästa onsdag de visar sig va.

för det andra ska jag berätta om en låt. första gången jag hörde den tänkte jag "hör jag verkligen det jag hör?" och de gjorde jag också och då blev jag glad, man blir glad av den för låten är så ful. för den som inte orkar höra introt så börjar härligheten vid 0.30 ;)


bra va?

/fesa

buskul

jag läste på nathalies blogg lite och snubbla över detta och de var så roligt så jag kopierar de rakt av, hoppas de är okej?

"haha, satt på min första trafiklektion.
   tjejen framför mig får sms lite då o då, hon suckar och säger "gud .. låt mig va". jag tänker "men varför inte sätta på ljudlös?". Ett till sms kommer men denna gång vibrerar det bara. tjejen suckar igen. Ytterligare ett sms kommer och det vibrerar tre ggr i bordet, bzzz bzzzz bzzz, tjejen suckar igen och säger ngt i stil med "men guuud så jobbigt".
    Då säger jag tyst ( till mig själv eller till majsan o lovisa ) "men gud sluta klaga, stäng av ist då" 
- då vänder tjejen sig lite om, kollar över axeln, ger en liten "bitchblick" och säger tyst, "fuck you" och pekar finger.

jag visste inte vart jag skulle ta vägen, helt seriöst, kunde inte hålla mig"

ganska väldigt roligt
/fesa


inte så naturligt

jag har tappat stinget liksom men jag ska berätta om en sak. min klass är inte den vassaste kniven i lådan när de gäller en del saker. som tex naturkunskap.

vi pratar ph-värde och läraren frågar vad man kan mäta de på jag säger schampoo och de va bra säger läraren. men sen har vi ju dandeby:
-öh... jo... brukar man inte mäta de... i musen...
läraren:
-jo 
sen kommer emelie:
-vadå, vilken mus?

sen pratar vi cellandning, läraren ritar en häst och drar en pil från rumpan och skriver vatten. och då säger lisa
-vadå bajsar den vatten?
läraren:
-nja snarare kissar

/fesa

gps?

de har varit en upp och ner dag idag. jag har varit arg jag har varit glad och så arg o glad igen.

matchen idag mot östervåla slutade så som den inte fick sluta, förlust 1-5. jag kom aldrig riktigt in i matchen. imorn ska de gå bättre.

matchen idag mot ungern var på väg att sluta så som den inte fick sluta men, med stora bokstäver, i absolut sista sekund så har zlatan bollen i mål. och som jag skrek!


på förmiddagen idag åkte jag o mor till valbo. eller de tog ett tag innan vi kom dit:

(jag) - säg till när jag ska svänga av för jag är osäker...

(mor) - okej

vi åker en bit och skylten Gävle N dyker upp

(jag) - vart kommer man om man tar av här?

(mor) - travet

när vi precis kört förbi avfarten...

(mor) - nu missa du avfarten!!!

jag bidde väldigt ar på mor för att hon inte sa nått, och mor arg på mig för att jag inte hitta till valbo. men vadå en tripp till storvadsbro är inte ngot man gör varje dag (ungefär 3 mil åt helt fel håll)

i valbo köpte jag jeans/chinos

/fesa


inte helt fel

idag har jag bara försökt komma på dumma saker. men när jag lite senare på dagen läste sportbladet så blev jag lite halvt chockad av en smart sak. skellefteås hockeylag tränar med vita puckar! hur smart är inte de? jag tycker det är helt fantastiskt smart. de fick mig att börja fundera på gröna bollar men jag tror inte riktigt att de är samma effekt va.

nu är dom verkligen på krigsstigen, tågnissarna. nu går dom runt o kollar om man stämplat korten hela tiden och har man inte stämlpat så tar dom det. hade jag stämplat idag? nej. funkade kortet? nej. så jag klarade mig. alltså så drar vi slutsatsen att med trasigt kort kommer man längre.

/fesa

RSS 2.0