chilli

ja då har ju en vecka gått sen senast och jag känner att jag inte alls kan neka när någon (viktoria) klagar på att jag är seg på att uppdatera. och efter som jag tydligt är de så blir ju inlägg så mkt längre. men jag ber inte om ursäkt för de.

uppläget är ungefär så här:  idag, kort om veckan, onsdags träningen och lite allmän tanke. okej sätt er bekvämt och på med läsögona!

idag så utgick idrotten, jag klagar inte, och vi fick sovmorgon efter lite förhandlingar. turism var första och ingen i klassen fattade eller hakade på när jag försökte dryga ut på tiden genom att fråga frågor som var lite halvt smarta. ist för att hjälpa mig sitter dom och suckar åt mina smarta frågor, puckad klass. aja sen hade vi lång lunch för ovanlighetens skull och eftersom jag inte var på donken tidigare i veckan känndes det dax att lyxa till fredagen yttligare. sen hade vi lite mer lektion i form av något som våra lärare kallar för "karusell" då treorna pratar med oss om deras praktik. öh ja och den stora överaskningen under "karusellen" var att lärarna bjöd på cider (alkoholfri pärondryck av ciderkaraktär) och chips!! oj då. och innan matten gick jag till matte A läraren för att få hjälp med matte B inlämningen. visade sig att A läraren gjort inlämningen så de va najs. sen chill med viktoria vid buss och sen hem på tåg. de va kort va?!

veckan har varit tråkig egentligen. men ack så rolig. lite tråkigt att fått åka tåg själv förutom då jag åkte med vewe och sedan matilda. roligt var då jag viktoria och evelina skulle gå över vägen, de va grönt de blev rött vi gick. och jag har kommit fram till att jag är den ende som fortfarande använder vantar hehe. aa veckan var inte så mycket mer intressant.

träningen i onsdags, eller matchen mot p-93 var inte kul. för de första dom var stora, vi korta och bollen studsa 7 meter upp i luften. de räcker nog med de tror jag.

den allmänna tanke orkar jag inte men den är inte dum. match på söndag!
/fesa

kort om skott

insåg att jag varken berättat om skottland eller skrivit ens. men jag kan berätta två saker som var roliga eller rättare sagt roligt för alla utom mig.

Roligt 1:
Vi hade kommit fram till euro hostel, där vi bodde under veckan, och vi skulle köpa något att äta/dricka. klockan var sent kan jag tala om och vi hittade en kiosk som har öppet 24 h, bra där. efter att ha kollat runt på alla saker i den lilla kiosken så bidde de läsk och lite annat och jag betalade med en tio pund-lapp. tillbaka fick jag lite små mynt och en fem pund-lapp. nu är de så att i storbritannien så är det 5 banker som trycker sina egna pund-lappar men huvud grejen är att 5 pund är blåa, 10 pund är orange och så vidare.
      och eftersom jag inte var beredd på detta trodde jag att de var något lurt med det hela plus att den var smutsig och äcklig. kassören såg att jag reagerade på den äckliga 5 pund-lappen och sa "do you want a brittish?" jag som inte riktigt var hemma på vad han sa svarade "no, I'm from sweden". jag kom sedan på vad han faktiskt sa och sa ja och sen sprang jag därifrån med min fina 5 pund-lapp.

Roligt 2:
Måndag. Efter en lång och hård dag så skulle vi gå på en mysig fin skottsk restaurang. vi var alla förväntans fulla och när serevitören var snygg och hade kilt höjdes våra förväntningar yttligare. efter att ha läst menyn valde de flesta pork belly sweet potatoe and red wine sauces. vilka låtar lagom bra, eller bättre än de andra rätterna. maten kom in och de såg väl "bra" ut, vi såg dock inga potatisar så vi bestämde oss för att vänta på potatis och när den snygga servitören gått förbi oss några gånger så börjar vi hungrigt pilla i maten och någon säger jag tror potatisen är det som ligger under köttet. mycket riktigt under köttet la 4 små smala skivor potatis. vi åt, de var "gott" och de flesta såg fram emot desserten.  de vi hade att välja på till dessert var rasberry cheesecake, nånting nånting tryffel, nånting dark chocolate paj och vanilla nånting nånting strawberry compotte.
      här var valen mer spridda men jag och tamara gick på den sist nämnda. jag vet inte hur lång tid tamara lade på valet men jag la lång tid och mycket grubbel. när desserterna kom in såg allting super gott ut. jag och tamara fick våran sist och innan den kom kände vi positivt till våran dessert efter att ha smakat på de andra. tamara säger "ingen fara, våran dessert kom vara godast!!" jag med lika mycket förtroende för efterrätten säger "ja så klart" men lägger till efter ett tag "men de skulle INTE förvåna mig om de är helt vanlig glass...." och in kommer: HELT VANLIG JÄVLA VANILJ GLASS MED TRE JORDGUBBAR PÅ. jag åt inte utan blev hånad, jag var riktigt ledsen.

cheesecaketryffel
      Cheesecake                            Tryffel                        
chokladpajglass
       Chokladpajen                 Fucking glass

Idag vann de gröna kamraterna med 1-3 mot tierp, riktigt skönt! <3
/fesa

en bra start på dagen

jag kan ju avslöja att jag börjar förstå hur nässpray fungerar. efter den tveksamma inledningen beslöt jag mig för att använda nässpray, de kunde väl inte skada? mor säger att de tar ner "svullnaden". jag kollade konstigt på henne kollade sedan i spegeln och konstaterade att min näsa var då inte svullen. men nu vet jag vad nässpray gör, den får trycket i näsan att släppa, visst?

och så lär jag säga att de var väl bra festligt att pontus wernblom gjorde en lång löpning bara för att fälla bojan krkic och sedan står och skrattar och är hur stolt som helst över sig själv i en intervju efter matchen,
vill man, kan man, så ska man.
kolla på fotbollskanalen.se

/fesa

nässprays amatör

hemma från skottland! orkar inte berätta om resan nu. men jag är fett mkt förkyld och huvudvärk, de är jobbigt men febern är så gott som borta iaf.

jag tänkte berätta om jag och min ovän nässprayen. jag tycker inte om nässpray för de smakar äckligt och jag har ingen aning vad som är bra med den. men eftersom jag är så förkyld så tänkte jag ge mig på ett försök med nässprayen. jag tar ut nässparyen ur förpackningen och sprayar i näsan och tänker att de kanske inte var så farligt ändå. nöjd sitter jag i soffan och inväntar nässprayen verkning (om den nu har någon överhuvudtaget) men sen tänker jag att något måste vara fel. jag kollar på nässprayen och ser att de sitter en "hatt" på den jag tar bort hatten och sen rinner de nässpray nerför flaskan- jag glömde ta bort hatten. jag gör et nytt försök den här gången tar jag bort hatten och inser att nässpray var precis som jag mindes den, äcklig!

nässpray är min fiende
/fesa 


RSS 2.0