sjunger högt och kliar mig på foten

börjar även denna blogg med ett citat. då vi på engelskan pratar om att alla i världen inte räknar dagar, veckor, månder, år osv lika. vi kom in på kina och johanna kläcker ur sig att 91-födda är född i/på getens år då viktoria viskar "men jag har för mig att jag också är en get.." no shit viktoria!

ja en dag den här veckan kommer inte ihåg vilken men iaf så drömde jag att jag gått å blitt laktosintolerant. eller vad det nu heter,  aa, jag fick inte äta nånting öh?

och en annan dag så innan jag somna så tänkte jag på vad som händer med en lös benbit i kroppen och jag fick ett snabbt svar, de händer inte så mkt. den teori jag hade var inte mycket att hänga i gran och de va ju att den skulle trilla ner i foten, som när man tappar nått pang i backen men nej.
de är för övrigt tiden mellan vaken och sovandes som alla tankar kryper fram som tex benbit, siamesiska tvillingar och kläder på sjukhus, för att nämna några.

nu för tiden så - så fort jag hör någon nämna en tia eller en tjuga så tänker jag cheeseburgare. och då milla sa åt mig att äta en bit manarinskal för en tia tvekade jag inte och tänkte på cheeseburgare samtidigt som jag tugga i mig den. inte att rekommendera kan jag tala om, de är ganska beskt.

aja fotboll på lördag ser vi fram emot!
/fesa

bandy och handboll håller vi koll på!

hanna till jansson "vilken är sveriges sydligaste landskap?" jansson funderar grundligt och svarar "är inte de ystad?"

våran engelskalärare åsa ska nämna några svenska politiker för att klassen ska förstå vilka som sitter i regeringen. hon börjar "fredrik reinfeldt, göran hägglund.." hon kommer inte så mkt längre för då vill matilda hjälpa till och skriker "obama!"

igår var det ungfär studiebesök på uppsala tourism som stod med fetast text på schemat. de var intressant och gott, jag åt fem mintablettaskar och jag svär på att tabletterna inte kan prata! sen var jag och viktoria tappra nog för matte. och efter lite omplanering så hängde jag med fille, tonje och lillasyster ida på bio, men först jalla. och jag fick min mat när de andra ätit klart, då bidde jag lie sur men man kan ju inte begära allt för mkt. vi kollade på bröllops duellen mkt skratt. jag skratta mest när ena tjejen skrek "NEEEJ" till den andra medans fille, tonje och ida skrattade mest åt en klänning och då menar jag verkligen mest. och sen var de lite kul när jag å fille skapa stor chock bland de andra tågresenärerna när jag sa "thanks for a lovely evning" och då passade "öööh" in prima.

idag har jag äntligen klippt håret. hur? med sax såklart. de är en så dum fråga. jag köpte även tights, två styck dessutom. en klockradio och telefonbok. jag köpte också en vattenflaska, ska bli spännande å se hur länge jag lyckas ha koll på den., jag har en tendens att tappa bort flaskor väldigt fort, eller ha sönder dom. jag skulle tippa på att jag kommer tappa bort den här flaskan om lite drygt en månad - I'll let you know. jag kände mig ganska mogen i och med köpet av en telefonbok. men med tanke på mitt ständiga mobil strul så var de nödvändigt så jag slipper fråga människor efter nummer då jag förlorat dom. aja.

ikväll messi på tv, barcelona-numancia om jag inte minns fel.
träning och pizza hos mormor med släkten imorn, kan de bli bättre?!
/fesa

jag är en livboj, rädda mig

milla säger damsug annars får du ingen kaka, jag säger låt mig va kvinna! om hon inte tjatat och sagt de så många gånger så hade jag gjort de. jag är den som damsugar huset mest, efter mor. jag är lite sur dessutom mkt sur menar jag. här sitter jag i träningskläder, väskan packad och kroppen på g men sen har vi ingen fuckingbil för hämtning så jag beslutar att jag är trött och tänker fan inte städa, ut å springa på egen hand eller pluga nån jävla turism till provet imorn. jag är surött.

idag var de omprovsdag. min andra omprovsdag som jag inte är ledig på. de var simning som skulle göras, annars ig i idrott. idiots fuckinglärares. men jag förstår för tänk om jag inte kan livrädda någon eller bli livräddad, tänk om jag inte kan bli släpad av någon i vatten. jag ska verkligen analysera mina livräddarkunskaper innan jag hoppar i barnpoolen i sommar, analysera mera mkt kunskaper. tolka, dra slutsats. fortsätt simma fortsätt simma.. jag är surött.

igår var de idrottsgalan. jag kollade inte så mkt. men helt rätt att Kalla fick priset, man måste uppmuntra de yngre - respektera de äldre. kallur var skadad hela fuckingsämsta2008 men hon slog ett världsrekord på 60 meter häck. hon vann väl några sympati röster för att hon ramlade över första, första häcken. och kalla som sagt ge henne lite socker så hon vill fortsätta med den meningslösa sporten. (fotboll kan iaf människor vinna pengar på) och trots allt hon tog sig upp för nästan hela slalombacken saktare än vad en gammalfuckingkärring tar fram plånboken o betalar med 3 småkronor  och sen sista biten uppför backen så hade hon glömt bort att hon klättrat uppför en backe, fick energi från ingenstans i en trött å sliten kropp som tagit sig igenom 9 dagars tävling, flög förbi den fuckingfinskabruden som var framför och springer som skjuten ur en amerikansk kanon och vinner, stort. socker till kalla. och killen som förlorat båda benen och en arm som simmar det är en som han som också borde få stora skålar med socker, fortsätt simma fortsätt simma fortsätt simma


/fesa


dancing in the moonlight

yes då sitter/står jag i skolan har turism med klassen favorit, eva.. slutar om en halvtimmen!!!

igår var det träning som stod på schemat en riktigt rolig träning, de gick finfint. nu är fotboll kul igen! skönt. inte bara att jag sprang så fort att högra benet hamna på efterkälken och jag stöp i backen eller när nån skjöt bollen på min vad och jag stöp i backen igen, de tyckte emma var ruligt. eller när jag snubbla å gjorde en fin dragning förbi backen o gjorde mål, visste blev jag glad men de var ju inte meningen från början haha... 

imorse cykla jag till tåget, på en cykel täckt av snö och is, så sadeln var hård och väldigt kall för att inte tala om vägen, som i första kurvan lutar så då tänkte jag nu vänder jag men de gjorde jag ju inte..  jag kom till mehede flåsandes hitta jag matilda o jocke så då fick jag ju sällskap på resan till uppsala också.

innan jag somna i natt tänkte jag på krig.

/fesa

insanity

läste i tidning och där stod det ungefär "gym, bluff eller bra?" först förstod jag inte, jag tänkte klart de är bra men sen läste jag lite mer och förstod och jag kan inte mer än hålla med, gym är bluff. jag tror att de flest går till gymmet för att sedan kunna säga "jag har gymmat" eller liknande men egentligen kanske inte tränat så mkt. så nästa gång nån säger att den har gymmat så in my ass.

på idrotten idag  lekte vi pilates med boll och jag gillar bollar så. jag fick pilata med viktoria och jag lärde henne hur man latade sig så otydligt som möjligt, känn på den. vi hade skoj, eller iaf jag.

idag var de kaos på station i uppsala, smockat med människor. och de var för att de hade varit en olycka vid upplands väsby så tågen var försenade två-tre timmar.. förutom upptåget, prima skinka!

och så tänkte jag berätta att alltid när jag tvättar och häller i tvättmedlet där de ska vara så nyser jag, vet inte om de bara är jag? den som nyser av vitpeppar har aldrig provat tvättmedel!

messi<3
/fesa

vem? var? det?

det som jag skrev igår de var jag bara tvungen att få ur mig annars skulle min hjärna nollställas...

igår så sprangs det på träningen och idag känns det fan va kul! skönt å vara igång men sen när de börjar närma sig nästa springträning så kommer jag hata det lika mkt som jag brukar igen, jag lovar.

ja och nu har jag fått tillbaka min mobil, äntligen. men nu står jag inför nästa problem och de är att den musik jag vill ha på den får inte plats så då lär jag välja och raka, o de är jobbigt. ironiskt nog så har jag redan funderat ut vilken mobil jag vill ha om den här går sönder... hatar mobiler, de är jävligt opålitliga.

och den stora frågan igår har jag inte riktigt fått svar på men jag ska gnugga mina och andras geniknölar tills de får skavsår.

och så tänkte jag tillägga att jag ska mörda dandeby, my husband chris, med poeti.

barcelona <3
/fesa

jag kan se tillbaka på ett liv av högst tveksamma beslut

högt tempo från start! jag var tvungen att skriva blogg nu. har kommit hem från träning och nu väntar barca - atletico mad.. men först blogg. mkt blogg!

först darin. de är riktigt synd att de i breathing your love videon har fulat ner darin, bara för att ka är fulare än honom. hon ser ut som en fet anka i ansiktet.

jag satt å tänkte och kom på att jag är nog inte beroende av nånting. nu tänker nog de flesta att jag är beroende av mjölk, men jag tror inte de. jag kan nog klara mig utan men de vore ju ett slöseri. jag är inte beroende av choklad, läsk, godis, kaffe med mera alltså med mera saker som de sägs att man kan bli beroende av. kaffe skulle jag kunna vara beroende av för jag märker direkt om jag inte drukit det. cheeseburgare är gott. musik är något jag är halvt beroende ändå, för utan musik de är då jag kommer på så många olika konstiga saker som gör mig knäpp. därav är jag knas. när jag behöver musik som mest är när jag åker tåg, buss o dylikt. för de är jobbigt att höra andra människor prata och jag kan inte prata med någon annan samtidigt som jag åker för jag hör typ inte ett ord utan mm:ar mest när nån säger något, för mm betyder inte så mkt , varken ja eller nej liksom, om man säger det diskret vill säga.  aja jag är oberoende helt enkelt.

"Jag kan se tillbaka på ett liv av högst tveksamma beslut..." klockrent. och när jag tänker så så dyker alltid kylskåpet upp. hur många gånger har jag inte ryckt upp dörren och någonting flygit ut, men de är ju egentligen den som ställde in den's fel.. senast var risgrynsgröt runt julen. kladdigt. även syltburkar, eller glasburkar med lock kanske jag ska säga, de måste man bära i själva burken, tabbe att bära i locket. jag har tappat x-antal syltburkar i golv. som tur är när ingen sett. även filpaket är livsfarliga. dom lär man stänga försitigt och vinklad bortåt från ansiktet, för annars får man fil i ögat/ögonen! ostburken (fam söderlind förvara osten i en sak som heter nånting) den lär man bära under, annars flyger locket upp och osten i backen och ost är tyngre än vad man tror. lika om de ligger en kniv på smörpaketet, ta för guds skull tagit i kniven, annars flyger den i backen och då blir man rädd så då tappar man smörpaketet också.. aja nu får de räcka om de..

en sak till, och de är en stor fråga. siamesiska tvillingar. och jag menar nu en kropp med två huvuden, inget annat. räknas de då som en människa, eller två? pappa sa ingen aning, mamma sa om de är ett hjärta så är de en person. jag tyckte att om de är två hjärnor (som de förmodligen är  eftersom de är två huvuden) så är de två viljor, två tanke banor, två IQ:s så då är de väl två människor?

aja nu har jag missat på tok för mkt barca!!
/fesa

blommor o blad en miljard

ja igår spelades det innebandy match. vi förlorade, igen. 6-3. jag känner så här att visst är de kul att spela, men inte lika kul när man inte kan. de var också väldigt pinsamt då jag satt på bänken och så ska jag hoppa in på plan, men hoppar inte tillräckligt högt, snubblar på sarg kanten och vräker omkull hela sargen (domino-effekten) och de som var ytterligare underligt var att jag hamnade med ena benet under sargen, fastän jag inte ens kom över? aah, de var pinsamt - kul men pinsamt. och sen bara nån minut efter det så tacklar jag en kille in i sargen, och så vickade sargen - igen. de bästa med att spela korpen de är att tjejer inte får utvisning lika lätt, så om jag varit en man så hade jag fått utvisning för tacklingen.

och sen hemma på kvällen så skulle jag o mor åka å hämta milla i mehede, jag köra. de slutade med fullt bråk i bilen bara för att jag tänkte smart o ville åka hemmåt genom att vända å åka just hem och mor tänkte dumt o ville åka hem åt fel håll?! de slutade med att vi böt plats. milla kan intyga att jag hade rätt.

och idag upp tidigt för att träna fotboll, helt ofattbart för mig varför vi skulle träna kl elva helt plötsligt.. de var kul men gick inte så bra för mig.

mmh!
/fesa


slanten för cheeseburgaren

de är inte ofta jag skriver dagen efter igen, men jag glömde en stor grej igår, stor grej, stor.
så här ligger det till. jag delar passionen för cheeseburgare med många men mest med fille tror jag. vi brukar drömma och tävla cheesburgare samtidigt, tillsammans. jag vet advancerad teknik. lite läskigt ibland då de visar sig att om den ena ätit cheeseburgare så har den andra också gjort det samma dag, och det har också hänt att vi sprungit på varandra med cheeseburgare i mun inne på donken va. men till saken så äntligen har McDonald's fått vett i huvet igen och sänkt priset till 10 kronor, de känns skönt för alla cheeseburge fans/älskare/fanatiker. om man tänker så här :
(för att visa viktoria att jag förstår matten lite eftersom det finns en stor risk att vi har prov imorn eller på fredag)

visst, det finns en sannolikhet att man har 12 kronor i fickan, men eftersom 10 är en lägre siffra så slår sannolikheten 10 12. och att ha en tjuga(=20:a) i fickan, vilket nu betyder två cheeseburgare, är mkt större sannolikhet än en 20:a (=tjuga) plus 4 kronor. för att ha jämnt med pengar då man ska köpa cheeseburgare för 12 kronor så lär man köpa 5 st dvs 60 kronor och visst finns det en sannolikhet att man har tre tjugor (=20:or) i fickan, men man är ju dum om man betalar 60 kronor för 5 cheeseburgare när man kan betala 50 kronor, vi drar alltså en slutsats här, att de är större sannolikhet att man har den lägre summan i fickan än den onödiga större summan. Och:

ATT CHEESEBURGARE NU KOSTAR 10 KRONOR IGEN.
(de är värt att skåla med iskall portello)

bara så ni vet
/fesa

I'm down on my knees looking for the answer

eftersom jag inte har så mkt att uppskatta så har jag lärt mig uppskatta småsaker, som andra missar, de kan vara skönt ibland. som tex så skiner jag av lycka när kaffet är klart, när något bra på tv börjar, när en fotboll kommer å rullar mot mig med en lekfull, stuttsig blick eller när jag hör en fint bra låt som tex human med the killers. vilket liv va? men de är väl bäst så, andra känner endast glädje när de fått en ny bil eller en resa till maldiverna och kanske inte inser eller hör att human pumpar ur någon högtalare i bakgrunden. men jag överdriver inte heller.

positiva saker: messi, puyol o de andra kompisarna spelar igen, nästan för långt uppehåll. larsson fäktar på med innebandyklubban. de är kallt ute, ja jag vet de flesta skulle nog ha det som en negg-sak, men de är vinter o de ska vara kallt. fotboll med de gröna kamraterna börjar få upp en rullning i en hastighet som kallas för-för säsong och snart är de minicupen.

negativa saker: skolan börjar. kanada tror att dom äger allt som har med hockey att göra and that pisses me off. jag hade fler neggo saker har glömt bort men de är väl bra..

idag tvinga mor mig att laga mat, så de gjorde jag. medelhavslasagne, gott. men jag lär varna, att försöka klippa bacon med en sax är bara dumt, ta den största kniv ni hittar och en tålig skärbräda och så påminner jag er att baconet är redan dött så de känner ingenting utan ta ut er ilska.

tack för mig
/fesa

boot?!

vi kör en snabb update: julafton, lyssnat på kusin när han sjöng i kyrkan, ätit hos farmor o farfar, ätit på dragon gate, nyår, vart på bio, haft besök av moster., ungefär så.

just nu i familjen söderlinds kylskåp finns det 13 mjölkar! så mor tvingade oss att dricka två till maten, me like! och maten bestod av potäter kött o bea.

på nyheterna sa man att de har varit rekord låga siffror på antal dödsfall i trafiken och att de berodde på att de är lågkonjuktur och därav kör folk försiktigare
fesa säger att vem fan sitter bakom ratten å tänker på att de är lågkonjuktur?!

/fesa


RSS 2.0